BREASS UIT DONGEN IS DE ADVISEUR GERICHT OP FINANCIňLE DIENSTEN IN DE PARTICULIERE- EN ZAKELIJKE MARKT.

BreAss > Mediation > Scheidingsbemiddeling

Een echtscheiding is een ingrijpende gebeurtenis. Je moet afscheid nemen van de droom samen oud te worden, afscheid nemen van een deel wat jullie samen hebben opgebouwd. Hiervoor moet iets nieuws in de plaats komen en je weet eigenlijk niet goed waar je moet beginnen.

Om uit elkaar te gaan, zijn er een aantal zaken noodzakelijk om te bespreken en te regelen. Wij zijn deskundig in echtscheidingsbemiddeling/mediation, of er nou sprake is van een scheiding na huwelijk, samenwonen of geregistreerd partnerschap. Onze scheidingsbemiddelaar kan jullie begeleiden tijdens het gehele scheidingstraject.

HET MEDATION TRAJECT
Allereerst zal de scheidingsmediator met jullie een ouderschapsplan gaan opstellen. Vervolgens wordt er gekeken naar de alimentatie (zowel kinderalimentatie als partneralimentatie); heb je hier recht op, of ga je alimentatie betalen? Indien gewenst maakt onze scheidingsbemiddelaar een alimentatieberekening op basis van de 'Trema normen' (normen die door rechters worden gehanteerd om kinderalimentatie en partneralimentatie te berekenen).
Daarnaast kijkt onze scheidingsbemiddelaar met jullie naar de woning, wat is wenselijk en wat is mogelijk; blijft er iemand in de huur- of koopwoning en hoe wordt dit geregeld tijdens en na de (echt)scheiding?
En wat te doen met levensverzekeringen, het pensioen en hoe zit een echtscheiding fiscaal in elkaar. Onze scheidingsmediator bespreekt dit allemaal met jullie en tot slot legt zij alle gemaakte afspraken vast in een vaststellingsovereenkomst, een scheidingsconvenant genoemd. Afhankelijk van jullie burgerlijke staat wordt dit scheidingsconvenant ingediend bij de rechtbank.

TARIEF
Wij hanteren een scherp tarief voor echtscheidingsbemiddeling. De kosten bedragen € 75,- excl. BTW per persoon per uur (totaal maximaal € 150,- excl. BTW per uur). Wij hanteren bewust geen all-in tarief omdat wij kwaliteit boven kwantiteit stellen, elke scheiding is verschillend en vereist een andere aanpak. Gemiddeld kunnen wij met jullie een echtscheiding afwikkelen in 3-5 sessies. Neem gerust contact met ons op, een kennismakingsgesprek is geheel vrijblijvend!


© 2018 BreAss | Disclaimer & Privacy